Mostar

Tips på boende i Mostar -Huset Muslibegovic

Tänk dig att du förflyttar dig några hundra år tillbaka i tiden, det Ottomanska riket har erövrat Bosnien och Hercegovina och Islam sprider sig över landet. Denna tid i BiH:s historia har inte bara präglat landets kultur, språk och historia utan i stor utsträckning även dess arkitektur. Runt om hela Bosnien och Hercegovina finns flera vackra exemplar på hus från den här tiden och huset Muslibegovic är en av dem.

Husägarna välkomnar alla gäster

Mitt i Mostar ligger Huset Muslibegovic. Huset byggdes på 1800-talet av bosniska adelsmän och är ett väldigt fint exempel på hur rika bosnier levde förr. Huset Muslibegovic är inte det enda i dess slag med det unika med hus är att det inte bara är ett museum utan även ett hotell. Så för en natt, eller flera om du så önskar, kan du få känna dig som en äkta ”beg” (adelsman).

Receptionen

När vi kom fram till så fick vi kliva in i receptionen och blev bjudna på varsin iskall dricka, efter en lång och varm dag i bil så kändes detta som den godaste drickan någonsin. Efter incheckningen blev vi visade våra rum, Jocke och jag blev uppgraderade och fick bo i sviten, vilket vi så klart var väldigt glada för!

Duschen i sviten
Utanför vårt rum

För att komma in på hotellet så måste en ta av sig skorna, vilket jag uppskattade jättemycket då allting inomhus kändes mycket renare. Både rummen och korridorerna var så otroligt fint inredda och allt var väldigt välskött. Rummen var stora, sängarna sköna, wifi:et var bra och ett stort plus är att hotellet har en egen parkering. Frukosten var väldigt enkel men fanns tillräckligt att välja mellan.

Så bra att alla måste ta av sig skorna
Detaljer från insidan
Allrummet

Enda nackdelen med huset är att det också är ett museum, vilket innebär att turister ränner runt där dagtid. Nåje, de ränner inte runt direkt men de går en rundvisning ett antal gånger om dagen. Men jag stördes inte så mycket av detta, vi var ju på hotellet tidigt på morgonen och sent på kvällen och då fick vi vara ifred. Att det var folk där på dagarna gjorde inte oss så mycket.

Ett av utställningsrummen

Det är inte bara huset som är intressant att titta på utan även den lilla trädgården utanför, på grund av hettan var det rätt skönt att sitta där i skuggan omgiven av höga murar.

Jag kan verkligen rekommendera detta hotell, både för att det är en härlig hotellupplevelse med fina rum och bra service men framför allt för att man för en natt verkligen får leva in sig i historien och bara låta fantasin skena iväg.

För mer information besök: https://muslibegovichouse.com

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.