Om mig

Mitt Bosnien är så mycket mer än bara en blogg om Bosnien och Hercegovina, det är framför allt min personliga upptäcktsfärd genom mitt hemland och dess kultur, historia och människor.

Kort om mig
Jag heter Irma Kilim och bor på Resarö i Stockholms skärgård, tillsammans med min sambo Jocke. På vardagarna jobbar jag med politik och på kvällarna är jag även lokalpolitiker. Helgerna ägnas åt familj och vänner, bygg och inredning av vårt hus och självklart bloggen.

Jag är född i Bosnien och Hercegovina, Jajce närmare bestämt, och kom till Sverige som 6-åring på 1990-talet. I min familj så har vi alltid haft en stark relation till hemlandet; pratat bosniska hemma, åkt till Jajce varje sommar och engagerat oss i det bosniska föreningslivet i Sverige.

I Jajce vid vattenfallet

Varför jag startade bloggen
Efter att jag tog högskoleexamen, började jobba och bodde utomlands ett tag så kände jag att relationen till mitt hemland blev svagare, det hanns inte riktigt med. Därför beslöt jag mig för att upptäcka och återupptäcka mitt hemland.

Skrivandet har alltid varit ett sätt för mig att upptäcka och förstå min omvärld och det är just genom skrivandet som jag, på mitt sätt, får fördjupa mig i allt som Bosnien Hercegovina är och har varit.

Mer om bloggen
Detta projekt betyder oerhört mycket för mig och genom det vill jag utforska och visa upp det vackraste och mest intressanta som Bosnien och Hercegovina har, i form av natur, människor och kultur. Jag vill berätta om konstnärer, företagare, politiker, föreningar, musiker, bloggare, designer och alla andra som vill dela med sig av sina tankar om deras Bosnien Hercegovina.

Samtidigt så hoppas jag också på att få utforska de delar av Bosnien Hercegovina som finns här i Sverige och låta människor, platser och berättelser med en koppling till Bosnien och Hercegovina få ett utrymme och en samlingsplats.   

Bosnien Hercegovina är utan tvekan en av de vackraste, mest spännande och samtidigt lugna platserna på jorden. Och det är den bilden som jag önskar att förmedla med denna blogg. 

Om du inte vill missa några uppdateringar och inlägg, och det vill du ju så klart inte, så kan du följa Mitt Bosnien i följande kanaler:

Instagram: mitt_bosnien
https://www.instagram.com/mitt_bosnien/

Facebook: @mittbosnien
https://www.facebook.com/mittbosnien/