Kultur

Bosnisk design på Oscarsgalan

För första gången i historien bars en bosnisk kreation på Oscarsgalans kända röda matta. Det var skådespelerskan Rebecca King-Crews som bar en klänning från designstudion Kaftan. Rebecca är mest känd för filmen Blueberry (2018) och reality-serien The Family Crews, i vilken även hennes man Terry Crews medverkar.

Foto: AFP

Sarajevobaserade Kaftan ägs av systrarna Nermina Hodzic och Emina Hodzic Adilovic som inte på något sätt är nybörjare i branschen. 2018 vann de Sydöstra Europas främsta modetävling; Big See Fashion Design Award i kategorin ”The IT factor of a country” (översättning: det mest trendiga i landet) och de har varit verksamma långt innan det.

Intervju med Emina efter vinsten av Big See Fashion Design Award

Emina berättar att det som driver systrarna i deras arbete och kreativitet är människor, god energi och hårt arbete. Varje kreation som vi skapar inspirerar oss att skapa någonting ännu bättre och ännu vackrare säger hon.

Inatt fick de verkligen belöning för sitt arbete och de stora modehusen så som Dior, Valentino, Versace, Chanel fick sällskap av Kaftans eleganta, vita klänning.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.