Mitt bosniska ögonblick

Mitt bosniska ögonblick

Tänk er ett bibliotek av gamla bilder med härliga bosniska ögonblick. Vad sägs om att skapa ett sådant tillsammans? Skicka in dina bilder med bosniska ögonblick så hjälps vi åt att skapa något oförglömligt.

Det finns få tillfällen som jag uppskattar så mycket som när jag, ensam eller tillsammans med någon kär, sitter och går igenom gamla fotografier. Känslor och tankar från förr som trängs in i ens huvud och blir lika aktuella som de en gång var. I vissa fall skapar de glädje, ibland sorg. Ibland förvirring då en inte kommer ihåg någonting från bilden, fast en själv är med på bilden.

När min familj flydde från Bosnien och Hercegovina så lyckades min pappa få med sig några av våra fotoalbum, dessa bilder är idag ovärderliga. Jag minns att jag redan som barn förstod hur oerhört värdefulla och oersättliga dessa bilder var, att jag knappt vågade ta i dem. Ibland gjorde jag egna album med bilderna eftersom jag inte litade på att mamma och pappa förstod hur viktiga de var och tog hand om dem ordentligt. Jo, jag var ett väldigt ordningsamt barn. I alla fall i mitt eget huvud.

Det som slog mig när jag tittade på dessa bilder var att många av dem var så okonstlade och roliga. Man hade inte 10 chanser på sig att få den perfekta bilden. Man hade 1 chans och så fick det bli som det blev.

Det var det som inspirerade den här serien. Alla vi har en bild som vi skrattar åt när vi ser den, ett typiskt bosniskt ögonblick som aldrig hade kunnat regisseras, utan som bara råkade hända.

Dessa bilder vill jag samla! Skapa ett bibliotek med härliga, roliga, typiskt bosniska ögonblick. Men för att göra det så kommer jag att behöva din hjälp, så skicka in dina bosniska ögonblick så skapar vi detta bibliotek tillsammans! Skicka in din bild med en kort text här så publiceras de inom kort!

Du kan skicka dina bilder på Mitt Bosnien på Facebook eller till info@mittbosnien.se

Förresten, bilden på de två små flickorna högst upp är min kusin Magda och jag i Jajce strax innan kriget. Detta är en av de finaste bilderna på oss, trots att vi nog har tagit tusentals bilder efter denna stund så är denna min favorit. Så mycket glädje, historia och lekfullhet att jag blir alldeles varm i själen varje gång jag ser den.