Mitt bosniska ögonblick

Mitt bosniska ögonblick: Senijas glädjebok

Under rubriken ”Mitt bosniska ögonblick” samlar jag bilder från alla möjliga håll och kanter med härliga bosniska ögonblick. Bilder som får oss att skratta och gråta. Ögonblick som beskriver BiH och oss bosnier precis som vi är.

Min vän Senija som jag har känt sedan vi var små och bodde i Skillingaryd skickade ett så himla fint mail nyligen, hon skrev att hon blev så rörd av blogginläggen på temat Mitt bosniska ögonblick och att hon själv älskade att ta fram album och titta på gamla bilder. Men det bästa av allt var att hon skickade med några ovärderliga bitar av hennes egen historia.

Jag älskar att ta fram album och titta på gamla bilder som tar mig tillbaka i tiden! Jag har en bok (Radosnica) där mina föräldrar skrev ner år för år och klistrade in bilder.  

Bilden med oss tre systrar är tagen i Ystad, juni 1993. På vägen till Sverige, i Polen, föddes min yngsta syster Lamija. Varje år, när vi firar hennes födelsedag så minns vi också våra allra första steg i Sverige.

– Senija Rudic

Har du också en bild som du vill dela med dig? Skicka den då till ”Mitt Bosnien” på Facebook eller till info@mittbosnien.se tillsammans med en text som beskriver bilden och varför den är rolig/sorglig eller kanske bara viktig för dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.