Mitt bosniska ögonblick

Mitt bosniska ögonblick: ”Ingen kaffe utan cigg”

Under rubriken ”Mitt bosniska ögonblick” samlar jag bilder från alla möjliga håll och kanter med härliga bosniska ögonblick. Bilder som får oss att skratta och gråta. Ögonblick som beskriver BiH och oss bosnier precis som vi är.

Detta både känslomässiga och samtidigt roliga bidrag kommer från Fahrudin:

Det är i samma veva som kriget höll på att ta slut. Vi hade fått tag på en engångskamera och knäppte några bilder utan att riktigt ha koll på fokus.

Vi överlevde kriget nere på Balkan och frågar du mig idag så hade vi en ansträngd men lycklig barndom. Det formade oss till dom vi är idag och stärkte oss inför framtida utmaningar. Jag är evigt tacksam för att mina föräldrar härdade ut och gjorde allt i sin makt för att vi och alla runt omkring skulle få det så bra det bara gick under rådande omständigheter. 

Morsan till vänster, min pappas bästa polare (som jag blev döpt efter) med min lillebror, pappa med syrran, ”Galeša” med mig till höger

Kuriosa: Det var i samma veva som den här bilden togs som pappa bestämde sig för att sluta dricka och röka samma dag. Han har inte druckit en droppe sedan dess. Morsan skulle haka på och sluta röka. Det var bara det att ”man kan inte dricka en juggekaffe utan cigg” så hon slutade i omgångar mellan kaffet för att så småningom sluta röka helt. Hon tänder fortfarande en cigg när hon åker ner till Bosnien på somrarna. Farsan brukar muntra för sig själv sådär lagom lågt ”je*ala te ta cigara”

Har du också en bild som du vill dela med dig? Skicka den då till ”Mitt Bosnien” på Facebook eller till info@mittbosnien.se tillsammans med en text som beskriver bilden och varför den är rolig/sorglig eller kanske bara viktig för dig!

Fler bosniska ögonblick

Mitt bosniska ögonblick -inledningen
Mitt bosniska ögonblick -Selmas nycklar

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.