Kultur

Bosnisk musik för en nostalgisk road trip

Sedan barnsben så har syrran och jag blivit hjärntvättade med bosnisk musik. Rättelse: bosnisk pop- och rockmusik. Någonting annat var oftast uteslutet. När vi bilade ner till Jajce varje sommar så var det musikförberedelserna som tog allra längst tid. Det gällde att samla på sig tillräckligt mycket musik så att man inte hann tröttna under dygnen i bilen.  Helst skulle det vara låtar vi redan kunde, detta så klart för att vi skulle kunna sjunga med i dem. Än idag är det svårt att låta bli och sjunga med när jag lyssnar på musik, hur irriterande andra än må finna det!  

Det är många stunder med min familj som jag förvarar i hjärtat men minnet av alla fyra familjemedlemmar som skriker för full hals till någon av låtarna nedan får mig alltid att le.

Låtarna samlade nedan är några av de låtar som vi tyckte var roligast att sjunga till! Kanske har du lyssnat sönder dem redan, eller så hittar du en ny favorit som du tidigare inte hört? Eller så gör du som jag och njuter av nostalgins ljuva toner.

Vad lyssnar du på i bilen? Finns det några fler låter som definitivt borde finnas med på listan? 


5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.