Krönikor

Första året med Mitt Bosnien

2019 blev ett år som jag för alltid kommer att minnas. Vissa år flyger förbi utan några särskilda händelser, hade det inte varit för alla bilder som väcker minnen kanske jag inte ens hade kommit ihåg de åren. 2019 däremot, det var speciellt.

En av många anledningar till att jag alltid kommer minnas 2019 är den här bloggen, Mitt Bosnien, och alla ni som läser den. Jag blir uppriktigt glad av alla nya läsare, kommentarer och hejarop och så lycklig att jag får dela den här resan med er. Så, för att fira in det nya året och säga hej då till det gamla, kommer här en resumé av de inlägg som ni har gillat allra mest!

Topp 3 mest lästa inläggen

På plats 3…

När hemma ständigt är någon annanstans

Plats 2

Pyramider i Bosnien

Plats 1 och årets mest lästa inlägg 2019 är:

Bosnisk mat i Sverige

Mest delade på Facebook

När Peter Handke fick Nobelpriset i Litteratur var det många som reagerade. En av dem var Christina Doctare som i protest tog av sig sin Nobels fredspris under en manifestation i Stockholm. Jag var där och filmade, eftersom jag visste att ingen annan hade lagt ut hennes ord så tänkte att det skulle vara intressant för folk att höra.

Jag kunde aldrig i mina vildaste fantasier kunna tro att videon skulle delas över 2 300 gånger och nå över 21 000 människor!

Liknande inlägg

Varför jag ska protestera mot Svenska Akademiens beslut imorgon

En Nobelfest jag alltid kommer att minnas

Topp 3 mest gillade på Facebook

Plats 3

5 saker att göra i Jajce, Bosnien och Hercegovina

Plats 2

Vem är Amel Tuka? En liten historia om en desto större idrottsman

Plats 1

Ibland händer märkliga saker. Jag var inbjuden till Gummifabriken i Värnamo för att hålla en presentation av Mitt Bosnien, när jag plötsligt blev tillfrågad att ställa upp på en intervju i bosnisk TV. Med darrande ben och bultande hjärta stod jag där och svarade på deras frågor. Efter intervjun kändes det som att jag hade sprungit en mil, men jag var glad att jag gjorde det!

Att presentera och bli intervjuad på svenska är inga problem, men på bosniska är det lite svårt för mig, så jag är stolt över att jag klarade av det så fint! Tydligen var det också ett inlägg som uppskattades av er, vilket så klart känns särskilt roligt!

Intervju i BHRT

Det är med spänning jag ser på 2020, jag har många inlägg kvar att skriva, många spännande bosniska platser och människor att upptäcka. Jag var rädd att idéerna efter ett år skulle ta slut, att folk skulle tröttna, men allt jag har skrivit om hittills har väckt ett antal idéer till och alla människor som jag, tack vare den här bloggen, har mött har inspirerat mig till nya upptäckter.

Att antalet läsare och följare dagligen ökar är både härligt och lite läskigt, i början så kunde jag nästan gissa mig till vilka som läste, eftersom det var så få. Idag har jag ingen aning, tusentals läsare surfar in på bloggen varje månad. Jag är oerhört ödmjuk inför detta och gör mitt bästa för att varje inlägg ska vara genomarbetat och intressant. Det gör mig också glad att den analys jag gjorde inför starten med bloggen också stämde; alltså att det saknades en plats där en kunde hitta information om BiH på svenska.

Avslutningsvis och återigen, tack för all uppmuntran, stöd, idéer och kritik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.